Upoznajte košarkaške legende, naučite novu veštinu, volontirajte i osvojite 20 bodova! Dajte koš pre početka utakmice!

Naši brucoši, u prvu godinu studija, kreću sa novim indeksima!
25/09/2018
Monografija: Contribution to identification of an integrated structural analysis model with the elements of structural integrity and life
25/10/2018

Pozivamo vas da učestvujete na 11. memorijalnom košarkaškom turniru veterana “Dragiša Šarić” u Beogradu, da volontirate i osvojite 20 bodova za predispitnu obavezu “Seminarski rad” na predmetima Elektronsko poslovanje (i e-vlada)/E – uprava i Informacione tehnologije.

Obaveštavamo studente IV godine osnovnih akademskih studija studijskih programa OAS Pravo, OAS Poslovna ekonomija, OAS Menadžment, OAS Informacioni sistemi i OAS Inženjerski menadžment i studente I godine osnovnih akademskih studija studijskih programa OAS Informacioni sistemi i OAS Inženjerski menadžment, da će se 23. i 24. novemba 2018. u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, Košarkaškog saveza Beograda i Svetske organizacije košarkaških veterana FIMBA, održati veliki košarkaški turnir košarkaških veterana u Beogadu na kome se očekuje oko 60 ekipa koje će odigrati oko 70 utakmica u 5 dvorana (Hala Pinki u Zemunu, Vizura sport centar – Cara Dušana 105 (2 dvorane) i Dvorana Master, Cvetna 1, Zemun).

Ove godine organizatori velikih takmičenja (Evroliga i Evrokup) uvode novi sistem vođenja zapisnika – elektronsko vođenje zapisnika, preko tableta. Evo zgodne prilike da se i naši studenti upoznaju sa primenom informacionih tehnologija u jednom od najdinamičnijih sportova današnjice, ali i upoznaju sa košarkaškim legendama u muškoj i ženskoj konkurenciji kroz volontiranje na ovom turniru, kao i da zarade 20 bodova za predispitnu obavezu “Seminarski rad” na predmetima Elektronsko poslovanje (i e-vlada)/E – uprava i Informacione tehnologije.

Za potrebe ovog takmičenja predstavnici Evrolige iz Španije će doći u četvrtak, 22. novembra 2018. godine u dvoranu Vizura u Cara Dušana 105 i obučiti ekipu za elektronsko vođenje zapisnika. Ova aktivnost će trajati oko 2 sata.

Prvih 25 studenata četvrte godine studijskih programa OAS Pravo, OAS Poslovna ekonomija, OAS Menadžment, OAS Informacioni sistemi i OAS Inženjerski menadžment i prve godine studijskih programa OAS Informacioni sistemi i OAS Inženjerski menadžment koji pošalju prijave na [email protected] i [email protected] biće pozvano na obuku za elektornsko vođenje zapisnika i volontiranje 23. i 24. novembra 2018. godine. Tokom trajanja turnira obezbeđen je ručak za sve volontere.

Raspored će biti napravljen tako da se ne dežura ceo dan, a najviše utakmica se igra u petak, dok su u subotu predviđeni polufinalni i finalni mečeni. Detalji u vezi rasporeda će biti dati naknadno na veb stranici turnirdragisasaric.com/dragisa-saric/ jer se ekipe još prijavljuju.

Pored 20 bodova za predispitnu obavezu “Seminarski rad” na predmetima Elektronsko poslovanje (i e-vlada)/E – uprava i Informacione tehnologije učesnici – volonteri će dobiti i Sertifikat o volontiranju na ovom velikom turniru košarkaških veterana, kao i majicu turnira Dragiša Šarić 2018.

Takođe, ne propustite da prisustvujete i finalnim utakmicama koje će početi posle ručka u subotu, 24. novembra 2018. godine, jer će biti prisutno peko 200 košarkaša i košarkašica, a najveća atrakcija će biti preostalih 7 živih košarkaša koji su 1963. godine na svetskom prvenstvu u Rio de Žaneiru osvojili prvu medalju (srebrnu). Ekipu predvode legende jugoslovanske košarke Ivo Daneu i Josip Djerdja.