Dan inženjera Srbije, 3. Februar, 2020. godine
03/02/2020
Odluka o radu u vreme vanrednog stanja
27/03/2020

-Tribina-

Mere za borbu protiv epidemije i pandemije od Koronavirusa i održavanje kontinuiteta poslovanja

 

Pozivamo vas na tribinu „Mere za borbu protiv epidemije i pandemije od Koronavirusa i održavanje kontinuiteta poslovanja” koje će se održati 12.2.2020. od 12h u Domu Omladine Beograda sala Amerikana. Voditelj ove tribine biće Ivana Milenković (RTS), a gosti  su dr Predrag Kon sa Instituta dr Milan Jovanović – Batut, i naši prof. dr Vladimir Brusić i prof. dr Petar Kočović, analitičari velikih podataka u oblasti bioinformatike sa Fakulteta za informacione tehnologije i inženjerstvo, Univerzitet “Union Nikola Tesla”.

Svetska zdravstvana organizacija je kategorizovala nivo globalnog širenja zaraza na 7 nivoa, od kojih je 6 faza uzlazna kategorija, a jedna silazna. Trenutno je na snazi faza 5 (poslednji nivo epidemije), a pandemija još nije proglašena. Glavni talas epidemije na globalnom nivou, prema statističkim krivama, očekujemo u narednih 40 dana. Vakcina će biti dostupna dosta kasnije.

Na tribini će biti reči o karakteristikama ovog virusa i kako se štititi i o merama i saznanjima Instituta Batut u suzbijanju virusa u našoj zemlji. Dr Brusić je radio sa ekipom na univerzitetu Harvard na vakcini za Svinjski grip, pa će objasniti faze za razvoj vakcin a doneće nam i najnovije vesti iz Kine narocito u razvoju vakcina. Prof. Petar Kočović će dati kratak opis precedure kojima bi kompanije trebalo da reaguju na odsutnost radne snage u iznosima 10%, 20%, 30% i 40%.

Ulaz na tribinu je slobodan.