Mihajlo Pupin – doprinos nauci i istoriji u ujedinjenju Kraljevine Jugoslavije 1918. godine
26/08/2015
POZNATI GOVORE: prof. dr Tanja Miščević
03/11/2015

SVEČANA DODELA DIPLOMA

17. oktobar 2015. godine

Dodela diploma je događaj koji je kruna rada svakog studenta.

Studenti Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment iz Beograda, koji se nalaze u sastavu Univerziteta UNION Nikola Tesla iz Beograda, su u subotu, 17.10.2015. proslavili važan događaj - završetak studija i dodelu diploma.

Proslavljen je važan događaj za studente Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment iz Beograda, koji se nalaze u sastavu UNIVERZITETA UNION NIKOLA TESLA IZ BEOGRADA. Ovaj dan je značajan za studente, odnosno naš Fakultet, za Univerzitet, ali i za Republiku Srbiju i zemlje iz okruženja (BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju i šire), čiji su studenti završili neki od smerova na ovim Fakultetima.

Nadamo se da će se broj ovakvih i drugih događaja na ovom Fakultetu permanentno povećavati i da će oni uneti novi kvalitet u sistem obrazovanja, ali i u naše živote.

Promocija se odvijala u 2 dela. Tokom prvog dela studentima su se obratili izaslanik Univerziteta Union - Nikola Tesla i prof. emiritus dr Života Radosavljević u ime domaćina.

Izaslanik Univerziteta Union - Nikola Tesla je istakao da broj akreditovanih studijskih programa, učenje na daljinu koje je uvedeno pre nekoliko godina, dizanje kvaliteta nastave i drugih elemenata nastavnog procesa, saradnja sa međunarodnim univerzitetima i drugim naučnim institucijama, naučno istraživački rad i učešće na međunarodnim naučnim projektima HORIZONT 2020. je nešto čime se može pohvaliti mali broj fakulteta u Srbiji, ali i šire. Malo je fakulteta kao FPSP i FSOM koji se mogu pohvaliti sa dobrom komunikacijom sa studentima, sa izuzetno dobrim međuljudskim odnosima, domaćinskim odnosom u kreiranju zdravog vaspitnog i obrazovnog ambijenta. Ovo je praktičan primer kako se za kratko vreme može stvoriti jedan prepoznatljiv i visoko kvalitetan obrazovan sistem, kada su osnivači, zaposleni i studenti posvećeni istom cilju.

Prof. emiritus dr Života Radosavljević je studentima rekao da je znanje koje su stekli na našim fakultetima jedina privatna svojina koju imaju i koju im niko ne može oduzeti, jer je znanje moć, ali i zabava za one koji ga žele, ono napreduje koracima, a ne skokovima.

Nakon njihovog obraćanja upriličen je program u kojem su studenti imali priliku da pogledaju govor koji je Stiv Džobs održao neposredno pre svoje smrti studentima Stanford Univerziteta, prilikom dodele diploma.

Bojan Zdravković je izveo recitaciju "Budi čovek", a mališani, prvaci iz osnovne škole pokazali su da se na njih u budućnosti može računati. Vladana Lilić je govorila o Arčibaldu Rajsu.

Diplome su studentima na master i osnovnim akademskim studijama uručili dekan Fakulteta za poslovne studije i pravo prof. dr Milana Radosavljevića i dekan Falulteta za strateški i operativni menadžment prof. dr Maju Anđelković.

Nakon okončanja dodele diploma tri najbolja studenta su dobili vredne prigodne nagrade za svoj predan rad i izvanredan uspeh.

Drugi deo se odvijao u bašti Fakulteta gde je bio organizovan prigodni koktel.

Slike sa dodele diploma možete pregledati OVDE