Predavanje IT eksperta iz Norveške Per Thorsheim: “A šta ako bih ja mogao da budem…Ti?”
05/12/2019
ODRŽANA SEDMA NAUČNA KONFERENCIJA „STRADANJE SRBA, JEVREJA I ROMA I OSTALIH NA TERITORIJI BIVŠE JUGOSLAVIJE”
02/02/2020

Sedma naučna konferencija

„STRADANJE SRBA, JEVREJA, ROMA I OSTALIH NA TERITORIJI BIVŠE JUGOSLAVIJE”

 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Fakultet za poslovne studije i pravo, Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo i Muzej žrtava genocida organizuju Sedmu naučnu konferenciju pod nazivom: „STRADANJE SRBA, JEVREJA, ROMA I OSTALIH NA TERITORIJI BIVŠE JUGOSLAVIJE” koja će se održati na Fakultetu za poslovne studije i pravo, na adresi Staro sajmište 29, Novi Beograd, 27. januara 2020. godine sa početkom u 11 časova.

U radu konferencije, aktivno učešće će uzeti univerzitetski profesori, pravnici, politikolozi, istoričari, preživeli logoraši, student i đaci, koji će multidisciplinarno analizirati strdanje na teritoriji bivše Jugoslavije u celini, kao i na lokalitetu Staro sajmište za vreme Drugog svetskog rata.

Kakvu odgovornost u procesu istraživanja ove tematike imaju intelektualci? Kakvo nam je znanje i kakvo podsećanje na istorijske činjenice potrebno; kako i zašto učimo istoriju, a kako treba da je učimo? Ovo su neka od pitanja koja će biti postavljena na Sedmoj naučnoj konferenciji, a profesore, asistente, studente i sve zainteresovane pozivamo da aktivnim učešćem doprinesu rasvetljavanju ove složene problematike.