Reč dekana

Poštovane koleginice i kolege, dragi sadašnji i budući studenti,
dobrodošli na Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo!

Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim uspešne studije na našem fakultetu, na nekom od akreditovanih studija iz tehničko-tehnološkog i prirodno-matematičkog polja, na osnovnim, master i doktorskim studijama. Ponosni smo na to što smo jedan od najmlađih fakulteta koji, uprkos svojoj mladosti, osvaja naučne i stručne horizonte i svakodnevno, zajedno sa svojim studentima, raste.

Svesni smo činjenice da je znanje najvažniji i neotuđivi kapital svakog pojedinca, a da skup individualnih znanja, tehnika i sposobnosti, zajedno sa visokoetičkim stavovima, predstavlja snažnu polugu razvoja svakog društva. Zbog toga se prema poverenoj ulozi u prenošenju znanja i sticanju veština i kompetencija odnosimo krajnje odgovorno, verujući da je to najznačajnija vrednost koju ostavljamo svojoj deci.

Ukoliko je vaš izbor da studirate u prijateljskom okruženju, na stabilnom, ali fleksibilnom fakultetu, na kome je student u centru pažnje, a profesori, asistenti, saradnici u nastavi, studentska, pravna, IT i ostale službe stalno dostupni, na pravom ste mestu! Naše osnovne akademske studije na smerovima Informacioni sistemi i Inženjerski menadžment, master akademske studije Informacioni sistemi i tehnologije, Inženjerski menadžmet u proizvodnji i Inženjerski menadžmet u uslugama; kao i doktorske akademske studije na smerovima Računarstvo i Inženjerski menadžment; imaju savremene kurikulume i posvećene predavače koji vole svoj posao. Poštujući misao Brajana Trejsija „Izaberite zanimanje koje volite, pa nikada nećete raditi – već ćete se zabavljati” mi smo izabrali posao na kome se zabavljamo, a želimo da budemo čvrst oslonac na vašem putu ka poslu na kojem ćete se i vi zabavljati.

Proces učenja nikada ne sme stati, na sebi morate raditi vredno i svakodnevno. Ne zaboravite da život nije sprint, već maraton, pa zbog toga vreme i energiju trošite pametno i na prave stvari. Mi obećavamo da ćemo prvih 40 kilometara maratona trčati najbrže što možemo, a poslednja 2 – još i malo brže – a sve na zadovoljstvo naših studenata.

Srećno,
prof. dr Maja Anđelković
dekan
Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo