Prvi dan u SPEŠ-u

Ugovor o poslovnoj saradnji sa Fridrihshafen u Beču
23/07/2016
Dobro došli poštovane koleginice i kolege
28/09/2016

Na današnji dan 5508. godine p.n.e. po vizantijskom kalendaru počelo je računanje vremena, 1963.godine otvoren je Stadion Crvene Zvezde, 1972.godine američki šahista Robert Fišer je postao prvak sveta, a 1985.godine otkrivenena je olupina potopljenog broda Titanik na dnu okeana, 73 godine nakon potonuća.

Danas, 1. septembra 2016, naš Integrisani obrazovni sistem za društvene i prirodne nauke je učinio novi korak u svojim aktivnostima. Zvonilo je školsko zvono za početak rada prve generacije Srednje pravno-ekonomske škole. Ovo je nova stepenica na vertikali širenja obrazovnog sistema od predškolskog do visoko školskog obrazovanja.

Počela je sa radom „Škola bez granica, školskih torbi i jedinica“ – Srednja pravno ekonomska škola.
To znači da nema ograničenja u sticanju znanja (… „nema granica“), sva nastavna sredstva digitalizovana i učenicima dostupna gde god da se nalaze, na računaru i tabletu (… „nema školskih torbi“), škola visokog nivoa kvaliteta obrazovnog procesa i dodatnih aktivnosti u kojima – „nema mesta za jedinice“.

Biće to za Luku, Kristinu, Gojka, Nemanju, Nevenu, Vanju, Nemanju i Rastka veliki motivacioni izazov. Ali, izazov je i za nastavni kadar, koji je profesionalno spreman da primeni plan i program u uslovima visoke tehničke opremljenosti. Znanje i primena znanja uslovljava kvalitet života. Povezanost nauke, struke i prakse je u obavezi svih koji žele da napreduju i budu odgovorni u okruženju u kojem se razvijaju, koristeći najsavremenije obrazovne principe, a sve sa ciljem da budu kvalitetni članovi društva u kojem žive, bile su reči osnivača Integrisanog obrazovnog sistema, prof.dr Živote Radosavljevića koji nije krio zadovoljstvo prijemom ove mlade generacije đaka. Svoj pozdravni govor je završio kratko, rečima: „Počelo je !“

Pa poželimo im uspešno školovanje.

Galerija fotografija