5. Međunarodna naučna konferencija “Primena novih tehnologija u menadžmentu” – ANTIM 2016
24/04/2016
Diplomiranim studentima dodeljene diplome na prigodnoj svečanosti (video)
22/05/2016

Prezentacija strateških projekata

U organizaciji Fakulteta za strateški i operativni menadžment, Fakulteta za poslovne studije i pravo i "Prve petoletke“, Namenske industrije iz Trstenika, 12.maja 2016.godine, u prostorijama Privrednog društva PPT Namenska u Trsteniku, održana je prezentacija (izabranih) strateških projekata.

Predavanja su predstavljala rezultate istraživanja i razvoja, koja se već mogu eksperimentalno primeniti u industriji. Ovi projekti bi trebalo da otvore nove pravce razvoja i istraživanja u mnogim oblastima prirodnih nauka.

Prezentaciju projekata i mogućnosti aplikacija su predstavili eminentni univerzitetski profesori iz Češke, Grčke i Srbije, koji su bili gosti na ovoj prezentaciji. U izlaganjima, koja su obilovala savremenim naučnim, eksperimentalnim i idejnim rešenjima, učestvovali su: Mr Saša Batoćanin, direktor „Prve petoletke“ – Namenske industrije iz Trstenika, koji je kroz istorijat i prikaz rezultata Privrednog društva PPT Trstenik pokazao mogućnosti za dobijanje vrhunskih rezultata u primenjenoj nauci, prof.dr Josef Nevrly, sa Univerziteta za tehnologiju, Mašinskog fakulteta i Instituta za mehaniku i industrijski dizajn, iz Brna, Republika Češka, koji je prezentovao projekte„Moduli kinetičke energije u eksperimentalnim jedinicama i industrijskim vozilima“ i „Povratni hidrostatički moduli za komercijalna industrijska vozila“; prof. dr Miroslav Živković, dekan Fakulteta inženjerskih nauka, Univerziteta u Kragujevcu, sa prezentacijom zbirnih, najnovijih inovativnih rešenja u mehanici; prof.dr Nenad Filipović, Prorektor Fakulteta inženjerskih nauka, Univerziteta u Kragujevcu, sa prezentacijom i predavanjem na temu: „Eksperimentalni i kompjuterski dizajn i testiranja primene stentova u koronarnoj hirurgiji“; prof. dr Michael Petrolekas, Upravnik Laboratorije za fizičku metalurgiju, Nacionalnog tehničkog Univerziteta u Atini, Grčka, prikazao je prezentaciju idejnih rešenja na polju ekoloških i energetskih problema.

Obzirom na interesantnost i savremenost prikazanih prezentacija i predavanja, prisutni, oko 30 inženjera iz Razvojnog centra „Prve petoletke“ iz Trstenika, pokazali su veliku zainteresovanost koja se ogledala u brojnim pitanjima i diskusiji o prezentiranim temama.

Na kraju je dogovoreno potpisivanje Ugovora o saradnji naših fakulteta Fakulteta za strateški i operativni menadžment i Fakulteta za poslovne studije i pravo sa Mašinskim fakultetom i Institutom za mehaniku i industrijski dizajn, Univerziteta za tehnologiju iz Brna, Republika Češka.

Galerija fotografija