Naši profesori na Međunarodnoj konferenciji u Travniku
20/12/2016
Praktičan čas u „Američkom kutku“
29/12/2016

Praktična nastava u okviru predmeta Francuski jezik

U okviru praktične nastave, našim studentima I i III godine predstavljene su  aktivnosti Francuskog instituta u Beogradu. Jednosatno predavanje održale su predstavnice sektora za univerzitetsku i naučnu saradnju Francuskog instituta –  Sandra Elezović, ujedno i predstavnica agencije Campus France i Vesna Adamović, saradnica zadužena za mobilnost.

Na predavanju je bilo reči o stipendijama francuske vlade za koje mogu konkurisati studenti sa znanjem francuskog jezika, ali i o svim aktivnostima i sadržajima koje Institut nudi u okviru svoje škole jezika i medijateke. Studenti su tako imali prilike da se informišu o mogućnostima nastavka studiranja na osnovnim, master i doktorskim studijama u Francuskoj. Pored studenata koji su predavanje pratili u Beogradu, isto su putem video linka, pratili i naši studenti iz svih ostalih centara Fakulteta gde se uči francuski jezik. Nakon predavanja, predstavnicama Francuskog instituta je uručena Zahvalnica Fakulteta sa željom za nastavak dalje saradnje.

Posle predavanja studentima je prikazan francuski film „Nedodirljivi“ („Les Intouchables“).  Film snimljen 2011.godine, koji su napisali i režirali Olivier Nakache i Éric Toledano snimljen prema istinitom događaju. Glavne uloge tumače François Cluzet, Omar Sy (nagrada Cezar za najbolju glavnu ulogu) i Audrey Fleurot.

Radujemo se novom susretu, na zadovoljstvo studenata.