Tribina „Budućnost srpske kulturne tradicije“
22/01/2016
Trećom međunarodnom naučnom konferencijom obeležen dan sećanja na žrtve Holokausta
28/01/2016

Održana tribina „Budućnost srpske kulturne tradicije”

...„ Ukoliko ne dođe do vaskrsa autoriteta, ukoliko se ne razbudi radoznalost kod mladih ljudi u vidu filozofije, religije, teologije, istorije umetnosti i likovnosti, teško da možemo da očekujemo bolje dane"… (prof. dr Željko Simić)

Dana 25.01.2016. godine u Maloj Sali Kolarčevog univerziteta održana je tribina „Budućnost srpske kulturne tradicije” na kojoj su predstavljene dve knjige našeg uvaženog kolege, prof. dr Željka Simića, „Ogledi iz antropologije srpske književnosti" i „Sudbine srpske duhovnosti". O knjigama su govorili istaknuti profesori, književnici, intelektualci i prijatelji prof. Simića. Reči pohvale i podrške večeras su se čule od priznatih sociologa i naučnika filozofske misli. O knjigama, ali i o delu i delima kolege Simića govorili su dr Jovica Trkulja, Srba Ignjatović, dr Branko Zlatković, Zoran Kulundžija i dr Milena Pavlović.

Prisutni u sali su sa velikim zadovoljstvom, u jednom dahu ispratili ovo veče. Kako je neko od govornika rekao, „... ko dobije priliku, da bude akter priče i dela u prostrijama Kolarčeve zadužbine i kome se objave tekstovi u Matici srpskoj, mesto mu je u besmrtoj listi intelektualaca Srbije." Profesor dr Željko Simić to mesto je sebi već obezbedio.