Reportaža produkcije Korak 21 o konferenciji o Holokaustu
30/01/2017
Detekcija stilova učenja
20/02/2017

NOVE TEHNOLOGIJE U OBRAZOVANJU

 …”Ministarstvo prepoznaje značaj ove konferencije i podržava informacioni razvoj u ovoj oblasti, dajući naglasak primeni informatičkih alata u procesu edukacije, ali i prevencije i zaštite dece!… Ovim rečima, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije je podržalo današnju, četvrtu po redu manifestaciju – „Nove tehnologije u obrazovanju“.

Osnovni cilj ovog događaja je da se pomogne razvoju nastavnog osoblja u predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koji se bave obrazovanjem u bilo kom obliku kako bi se podstakla kreativnost i inovacije, osavremenio proces učenja i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. Pored kvalitetnog konferencijskog programa, održan je i raznovrstan sajamski program sa velikim brojem izlagača iz regiona i šire.

Svoje mesto na manifestaciji su našle i naše obrazovne ustanove, i to od predškolske do fakulteta. Zapaženo izlagačko mesto posetilo je veliki broj gostiju, koji su pokazali značajno interesovanje.

Fakultet za poslovne studije i pravo je predstavio prvi put na ovim prostorima FPSP E-Index, online i android aplikaciju za podršku studentima. Putem FPSP E-Index-a, studenti 11 akreditovanih studijskih programa dobijaju mogućnost olakšanog praćenja nastave, ali i podršku za sve poslove vezane za studentske potrebe.