Nataša Kovačević održala gostujuće predavanje

Na sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava
31/10/2017
Tribina za studente “DIGITALIZUJ SVOJU BUDUĆNOST”
09/11/2017

Početkom septembra 2013. godine jedno jutro je donelo našoj mladoj košarkašici, reprezentativki Nataši Kovačević, početak novog života. Za nekoga bi situacija u kojoj se našla bila prepreka za nastavak života, ali Natašin sportski duh nije dozvoljavao pad.  Posle saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila nogu, Nataša nije želela da stane. Ova hrabra devojka je nastavila tamo gde je stala. Nastavila je da se bavi i dalje košarkom, koja je njena velika ljubav, ali je nastavila i sa mnogim drugim stvarima koje život jedne devojke čine potpunim.

Nataša Kovačević, hrabra, talentovana, optimistična, nasmejana i vedra devojka je bila važan gost naših fakulteta i škola, govorila je pred prisutnim đacima, studentima, našim profesorima i gostima o snazi duha i snazi mladosti. Govorila nam je o tome da je ključ svakog uspeha u nama samima – u našim verovanjima, htenjima i našoj energiji. Podstakla nas je da razmišljamo o tome šta je potrebno da u sebi prepoznamo ko smo i koliko možemo i koja je i kolika energija u nama. Učila nas je da ne postoji loše – već samo loš ugao iz koga posmatramo stvari, da je sve samo stvar percepcije i da zaista nije bitno koliko strašno padnemo, već da je bitna brzina kojom ponovo ustajemo i nastavljamo dalje.

Nataša Kovačević je dama koja širi neverovatnu količinu pozitivne energije, a koja je posle svega krenula dalje u nove pobede. Nedavno je izašla iz štampe njena autobiografska knjiga „Koraci“. Danas je Nataša Ambasador FIBE i osnivač Fondacije Nataša Kovačević, koja je osnovana sa željom da pomogne mladima da u sebi otkriju snagu i tom snagom pobede negativnosti koje im stoje na putu odrastanja i mladosti. Njenom posetom našim obrazovnim ustanovama i mi smo potpisali ugovor o Donatorstvu sa njenom Fondacijom.

Zahvalni smo Nataši na njenoj poseti u ime svih prisutnih koji su danas imali priliku da čuju „živu“ reč devojke koja mora biti primer svima nama. Unapred se radujemo svakom novom susretu sa Natašom i želimo joj sigurne korake koji su ispred nje!