Nacionalni naučni skup: “Savremeni problemi strategije i strategijskog menadžmenta”
27/02/2017
Poznati govore
12/03/2017

Naši profesori stranih jezika na Tribini o položaju stranih jezika struke u visokom obrazovanju

Sekcija univerzitetskih nastavnika stranog jezika struke, koja deluje u sastavu Društva za strane jezike i književnosti Srbije, organizovala je 23.2.2017. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Tribinu posvećenu položaju stranih jezika struke u našem visokom obrazovanju.

Tribini su prisustvovali i predstavnici uprava Univerziteta u Beogradu, Univerziteta Umetnosti u Beogradu, Univerziteta Singidunum i Univerziteta Union. Sekcija univerzitetskih nastavnika stranog jezika struke predstavila je podatke o aktuelnom položaju stranih jezika struke u našem visokom obrazovanju dobijene u anketi koju su popunili članovi Društva za strane jezike i književnosti Srbije, što je poslužilo kao uvod u diskusiju.

I naš Fakultet je na ovoj tribini imao svog predstavnika, profesorku engleskog jezika, ma Biljanu Vasev, koja je istakla da je unapređenje nastave stranih jezika na našem Fakultetu jedna od aktivnosti koje se sprovode kontinuirano, a sve u cilju što kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg obrazovanja kao garanta uspešnosti u budućnosti.