Integrisani obrazovni sistem za društvene i prirodne nauke dobio prestižno priznanje – Zelenu zastavu „Eko Škola i Fakulteta“

Prvi naučno-stručni skup na temu: “Perspektive očuvanja i zaštite voda”
20/10/2017
GOSTUJUĆE MOTIVACIONO PREDAVANJE – NATAŠA KOVAČEVIĆ , 08.11.2017.
26/10/2017

Pre tačno godinu dana, na poziv Organizacije „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, bili smo samo gosti na skupu Eko-školskih koordinatora, koji je bio održan u Paraćinu. Danas smo i sami domaćini za preko 90 Eko-škola iz cele Srbije, u okviru Sastanka ekoškolskih koordinatora. Imali smo zadovoljstvo da ugostimo preko 120 gostiju iz cele Srbije.

Skup je otvorila gospođa Aleksandra Mladenović, Predsednica organizacije „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, a nakon njene pozdravne reči prisutne je pozdravio osnivač Integrisanog obrazovnog sistema, naš prof. Emeritus dr Života Radosavljević. U izlaganju je predstavio naše ustanove i upoznao prisutne goste sa nekim detaljima iz „života“ naših obrazovnih ustanova, sa posebnim osvrtom na ekološki pristup i realizaciju projekata u proteklih godinu dana.

Nakon toga, naši gosti su bili članovi Doma za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u Jabuci“ iz Jabuke kod Pančeva, koji su se predstavili muzičko-horskim performansom, u okviru koga su izvodili melodije duhovne muzike, preko Mokranjčevih zapisa do nekih “mainstream” dela. Svi prisutni su im se zahvalili na pokazanom trudu i vešini izvođenja, što su i nagradili dogotrajnim aplauzom.

U svečanom delu programa, godpođa prof. Anđelka Mihajlov, Počasna Predsednica organizacije „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ je zaslužnim školama, koje su pokazale zavidne rezultate u uvođenju ekoloških kodeksa ponašanja i aktivnosti na ekološkim projektima.  Ovo prestižno Međunarodno priznanje u vidu dodeljenog Sertifikata i „Zelene zastave“ je namenjeno Eko-školama i Fakultetima, a u ime svih naših obrazovnih ustanova, primio ih je prof. dr Života Radosavljević. Dodeljeno priznanje je simbol da su sve naše obrazovne ustanove podigle ekološku svest na vrlo visok nivo.

Svim gostima, predstavnicima škola iz cele Srbije se zahvaljujemo na poseti do narednog susreta za godinu dana, a „Ambasadorima održivog razvoja i životne sredine“ želimo puno uspeha u širenju i podizanju svesti o ekološkom vaspitanju i obrazovanju.