FITI na Međunarodnoj ministarskoj konferenciji „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“

Promocija nove generacije diplomaca!
06/11/2018
KONKURS ZA RADNO MESTO: INFORMATIČAR
15/12/2018

Ovih dana naša zemlja je centar u kome se priča o važnim ekološkim temama. Ministarstvo zaštite životne sredine, Republike Srbije je ovogodišnji domaćin Ministarske konferencije pod nazivom „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“ koja se održava od 04.-05.12.2018. Ova konferencija se svake godine organizuje u drugoj državi, a sve pod pokroviteljstvom Ujedinjenih Nacija, Program za životnu sredinu (UNEP).

Na ovoj konferenciji koja se održava u Palati Srbije je bila i predstavnicaFakulteta za informacione tehnologije i inženjerstvo, Daniela Kuzmanović – master ing. zaštite životne sredine. Ona je imala tu čast da prisustvuje ovoj Ministarskoj konferenciju, na kojoj su učešće uzeli ministri zemalјa učesnica, predstavnici diplomatskog kora, visoki zvaničnici međunarodnih organizacija, predstavnici državnih ustanova i institucija i drugi stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine.

Ministar Trivan izrazio je zadovolјstvo i zahvalnost UNEP-u, najvećoj svetskoj organizaciji za životnu sredinu, što je odabrala Srbiju za domaćina ovog značajnog međunarodnog skupa, ceneći napore koje naša zemlјa čini na otvaranju i rešavanju klјučnih ekoloških pitanja i jačanju međunarodne saradnje u tim okvirima. „Srbija je preduzela ozbilјne korake za otvaranje poglavlјa 27, rešavanje pitanja zagađenja, korake koji nas približavaju razvijenim evropskim zemlјama“ istakao je ministar Goran Trivan prilikom otvaranja skupa.

Mi vam ovim fotografijama prenosimo deo atmosfere sa ove značajne Ministarske konferencije.