Energatska efikasnost – gostujuće predavanje

O vaterpolu, borbi, životu – sa Dejanom Savićem
14/03/2018
“Ambasadori govore” – ambasador Finske
18/04/2018

Poštovane koleginice i kolege, pozivamo vas da u utorak 27. marta 2018. godine u 12 časova prisustvujete zanimljivom predavanju sa aktivnom diskusijom na temu “Energetska efikasnost”. Predavanje će održati Predrag Đurković iz Elektroprivrede Srbije i Dijana Šarac ispred Ambasadora održivog razvoja i životne sredine.

 Na predavnju će biti otvorena diskusija o energetskoj efikasnosti, obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije, uticaju proizvodnje električne energije na životnu sredinu, kao i o energetski efikasnim uređajima i zgradama, ali i merama ponašanja kako bi racionalno koristili energiju.

Ovom prilikom će biti predstavljen i program “Mladi eko-reporteri” koji su deo globalne mreže mladih ljudi koji izveštavaju o problemima i prate aktivnosti koje postoje u njihovoj  lokalnoj zajednici vezano za zaštitu životne sredine i o tome izveštavaju na društvenim mrežama, školskim novinama, medijima i drugo.

 Studenti II godine OAS, će pomenuto predavanje slušati u okviru predavanja iz predmeta  Ruski jezik 2 koja su zakazana istog dana u 12,00 časova. Nakon predavanja na temu “Energetska efikasnot” studenti će nastaviti sa predavanjima iz ovih predmeta.