Američka novinarka Maura Sweeney – gost našeg Fakulteta

Ambasadori govore – Nj. E. Narinder Chauhan, ambasadorka Indije
16/11/2017
“Testiraj se na HIV jer je važno da znaš!”
23/11/2017

Američka novinarka Maura Sweeney, uvaženi advokat, uspešna poslovna žena i bivša korporativna menadžerka, danas je u svečanoj sali Hola C održala svoje motivaciono predavanje studentima Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Uvaženoj gošći, koja je do sada održala svoja predavanja u više od 60 zemalja sveta, dobrodošlicu na naše institucije u ulozi domaćina poželeo je naš uvaženi kolege, prof. dr Petar Kočović, a njen današni boravak u Srbiji je njen treći povratak u našu zemlju.

Maura Sweeney podstiče i ohrabruje buduće lidere svih uzrasta. Kaže da joj je cilj, da osobe kojima se obraća „ … postanu osobe od uticaja tako što će živeti srećno i ispunjeno, šireći pritom pozitivan uticaj na druge”. Maura je obraćajući se našim studentima koristila primere iz svoje dugogodišnje uspešne karijere i ličnog iskustva kako bi inspirisala druge da dostignu svoj maksimum i prikažu sebe u najboljem svetlu – bez obzira na uzrast ili nivo obrazovanja. Samo neke od tema kojih se dotakla su: liderstvo, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija

uspeha, poslovna etika, ljudska prava, …

Studenti, učenici, asistenti, profesori i drugi gosti prisutni  na ovom predavanju su sa velikom pažnjom i neskrivenim zadovoljstvom pratili današnje izlaganje, a veliki broj zainteresovanih da postave pitanje ili prokomentarišu današnje izlaganje – govori o značajnom gostu koji je nam je posvetio svoje vreme.

Fakultet se gospođi Sweeney najljubaznije zahvaljuje na današnjoj poseti i izuzetnom predavanju.