Fakultet za strateški i operativni menadžment i PPT Namenska Trstenik u zajedničkom projektu
03/03/2016
Naši fakulteti na sajmu obrazovanja
09/03/2016

„AMBASADORI GOVORE” – Duh Meksika na našim fakultetima

Fakultet za poslovne studije i pravo i Fakultet za strateški i operativni menadžment, u okviru manifestacije „Ambasadori govore” danas, 3. marta 2016.godine, su imali čast da ugoste izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Sjedinjenih Država Meksika u Republici Srbiji, njegovu ekselenciju, gospodina H.E. Jose Evaristo Ramon XILOTL Ramireza.

Uvaženi gost je održao predavanje na temu “Meksiko između sadašnjosti i budućnosti”. Prisutni studenti i profesori su imali čast i zadovoljatvo da tokom predavanja osete duh nama dalekog Meksika. Čuli su se zanimljivi detalji iz politike i kulture, o jeziku, književnosti, muzici, gastronomiji i običajima. Bilo je to interesantno izlaganje o narodu Meksika, o politici i istoriji, koja doseže od tako daleke pretkolumbovske indijanske kulture koju su stvorile napredne civilizacije kao što su samo neke, poput Maja i Asteka, pa do najnovijih dešavanja u ekonomiji i politici 21.veka i u Meksiku i u svetu.

Prisutni studenti i profesori su bili inspirisani da postave nekoliko pitanja ambasadoru, na koja je on sa velikim zadovoljstvom i odgovorio.

Zahvaljujemo se gospodinu H.E. Jose Evaristo Ramon XILOTL Ramireza na izdvojenom vremenu i na održanom predavanju. Bila je čast i zadovoljatvo, biti danas na Fakultetu i prisustvovati ovom gostujućem predavanju.