Ambasadori govore: „Brazil – danas i sutra”

„Zaveštanje“ za budućnost
17/11/2016
Potvrda o programu „Eko-škole”
09/12/2016

Studenti, asistenti i profesori Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment, kao i učenici Srednje pravno ekonomske škole, u okviru dodatnih nastavnih aktivnosti kroz program „Ambasadori govore” danas, 8. decembra 2016. godine, imali su čast da ugoste izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku Federativne Republike Brazil, njenu ekselenciju gospođu Isabelu Cristinu de Azevedo Heyvaert. Tema gostujućeg predavanja je bila „Brazil – danas i sutra”.

Uvažena gošća je ovog hladnog decembarskog jutra u prostorije Fakulteta unela svetlost brazilskog sunca, mirise kafe, ritam sambe i toplotu velikog srca prijateljskog brazilskog naroda. Geografski smo toliko daleko, ali u mnogo finih i sitnih detalja – veoma slični.

Čuli su se zanimljivi detalji iz politike, ekonomije, demografije, kulture, istorije i običaja Brazila. Bilo je to interesantno izlaganje sa osvrtom na najnovijih dešavanja u ekonomiji i politici ove velike zemlje, kao i globalnim dešavanjima smeštenim u 21. vek. Naglašen je i razvoj odnosa dve prijateljske zemlje, Srbije i Brazila, sa željom da se ove veze iz dana u dan sve više razvijaju i jačaju, pa je i ovakvo predavanje šansa za nove kontakte.

Prisutni studenti i profesori su bili inspirisani da postave nekoliko pitanja ambasadorki, na koja je ona sa velikim zadovoljstvom i odgovorila. U neformalnim razgovorima nakon predavanja u razgovore su se uključili i naši srednjoškolci sa interesantnim pitanjima o fudbalu i muzici. Pitanja je bilo mnogo a vremena malo, što možda nagoveštava neke nove susrete.

Zahvaljujemo se ekselenciji Isabeli Cristini de Azevedo Heyvaert na izdvojenom vremenu i na održanom predavanju. Bila je čast i zadovoljatvo biti danas u Svečanoj Sali Fakulteta i prisustvovati ovom gostujućem predavanju.