U poseti Ruskom centru Filološkog fakulteta u Beogradu

babuske
Idemo u goste Ruskom miru!
27/11/2017
etno
Studenti studentima “Od slepih guslara do imejla” – tribina u SKC-u
12/12/2017
Show all
IMG-70ca36bbbe70ff24b0b7ea00ead840f7-V

Ruski centar Filološkog fakulteta u Beogradu je u utorak 5. decembra 2017. godine organizovao prijem studenata Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment.

Toplu dobrodošlicu našim studentima je poželela profesorka Mila Đuričić, a nakon uvodnih reči je usledilo zanimljivo predavanje o praznicima u Rusiji i o novogodišnoj tradici ruskog naroda kroz istoriju pa do današnjih dana. Susret ljubitelja ruskog jezika i kulture je nastavljen projekcijom kratkog filma pod nazivom “Nova godina na ruski način”, a nakon toga je usledio kviz u kome su naši studenti uzeli aktivno učešće i pokazali u praksi svoje znanje ruskog jezika.

Na kraju posete, studenti i naša profesorka ruskog jezika Vladana Lilić su se u ime Fakulteta za poslovne studije i pravo i Fakulteta za strateški i operativni menadžment zahvalili domaćinima na srdačnom prijemu, uručili zahvalnicu za doprinos Centra u popularizaciji ruskog jezika i kulture, predali pano koji su pripremili i izrazili želju da ponovo posete ovu zanimljivu instituciju.

Большое спасибо за гостеприимство!

До новых встреч!