O vaterpolu, borbi, životu – sa Dejanom Savićem

Doktor za vaterpolo, Dejan Savić, naš gost!
28/02/2018
Energatska efikasnost – gostujuće predavanje
23/03/2018
Show all

Danas je svečana sala Hola C naših Fakulteta brujala od pametnih reči, smeha i dobre energije koju nam je doneo jedan od najvećih i najboljih sportista Srbije – Dejan Savić, selektor i trener srpske reprezentacije u vaterpolu. Atmosfera prepunog gledališta za njega nije nepoznata, bilo da je gledalište na njegovoj strani ili je deo tima koji igra protiv domaćina. Danas je aplauz bio mali da pokaže koliko ga mladi ljudi, naši studenti, vole i poštuju, kao igrača šampionskih klubova i kao trenera šampionske reprezentacije Srbije!

Bila nam je čast i zadovoljstvo biti u istoj sali sa ovom sportskom gromadom, imenonom koje je poznato na svim sportskim bazenima sveta. Blistavu karijeru Dejana Savića, koji je igrao za Partizan i Zvezdu, španske Barselonu i Barselonetu, italijansku Florenciju i Pro Reko, rusku Sintezu, a trenirao Crvenu Zvezdu i sada Reprezentaciju Srbije, obeležilo je mnogo rekorda: odigrao je 444 utakmice za nacionalni tim i na njima postigao 405 golova; osvojio je 20 medalja u dresu reprezentacije, 17 klupskih trofeja kao igrač i 13 kao trener.

O lepoti uspeha i radu i znoju prolivenom na treninzima govorio je danas studentima i đacima. O anegdotama i o crvenim kartonima, o niskim udarcima, o lepoti osećaja medalje oko vrata, o sportskoj pravdi i nepravdi, o snagi duha, o stalnim borbama, strategijama, sreći i brojnim drugim stvarima pričao nam je ovaj veliki (i šarmantni!) čovek. Osetio se snažan duh pobednika, vođe, snaga timskog rada i kolektivne igre i svega onoga što je uspeo da postigne kao igrač i kao trener. Dao nam je brojne savete, a jedan od njih je i taj da svaki dan probamo da nasmejemo sami sebe.

Rastali smo se puni elana, dobrog raspoloženja i vere da je zaista sve u našim rukama!